Gjimnazi Francez Ndërkombëtar i Anversës

Aventura LFIA

Gjimnazi Francez Ndërkombëtar është një institucion shkollor me kontratë me AEFE (Agjencia për Arsimin Francez Jashtë Shtetit).

Sot institucioni ka rreth 150 nxënës, të moshës nga dy vjeç e gjysmë deri në 18 vjeç.

Si gati 500 institucionet shkollore franceze të pranishme në 130 vende në botë, Gjimnazi Francez Ndërkombëtar ka si mision të shkollojë nxënësit francezë dhe fëmijët e familjeve nga të gjitha anët të tërhequra nga cilësia e arsimit francez.

Për ta shoqëruar këtë larmi të publikut, është zbatuar një politikë hapjeje kulturore dhe gjuhësore ambicioze. Duke qenë se gjimnazet franceze synojnë të integrohen në rajonin pritës të tyre, theksi është vënë gjithashtu në mësimin e gjuhës holandeze.

Gjimnazi propozon që në grupin e mesëm të kopshtit (viti i 2-të) një shkollim dygjuhësh frëngjisht-anglisht. Nga CE1 në CM2, familjet mund të zgjedhin midis një shkollimi dygjuhësh frëngjisht-anglisht ose frëngjisht-holandisht.

Gjimnazi Francez Ndërkombëtar, i ndodhur vetëm 40 kilometra nga Brukseli, mund të presë nxënësit në kushtet më të mira falë lidhjeve shumë të mira hekurudhore që e vënë Anversën 35 minuta larg nga stacioni qendror i Brukselit.

Institucioni përbëhet...

Klasa të mëdha

1 oborr i madh me pemë

1 sallë sporti e brendshme

1 teatër

1 mensë

1 CDI

Keni nevojë për më shumë informacion?

Jemi të gatshëm për t’ju ndihmuar të gjeni shkollën më mirë për fëmijën tuaj.