SHKOLLA E VOGËL BANGKOK

AVENTURA NË SHKOLLËN E VOGËL BANGKOK

Shkolla e Vogël është një shkollë fillore dygjuhëshe në frëngjisht dhe në anglisht, e vendosur në Sathorn, në qendër të Bangkokut, Tajlandë, që më 2017. Ajo ka marrë akreditimin nga Ministria franceze e Arsimit më 2019, garanci e cilësisë së mësimdhënies së propozuar dhe, në këtë kuadër, ajo është partnere e AEFE (Agjencia për Arsimin Francez Jashtë Shtetit). Këtë vit, Shkolla e Vogël e Bangkokut numëron më shumë se rreth gjashtëdhjetë nxënës.

Në Shkollën e Vogël, programi francez i Arsimit Kombëtar jepet në frëngjisht dhe anglisht nga dy mësues titullarë që i kanë ato gjuhën e tyre për fëmijët nga Grupi më i Vogël (2.5 vjeç) te Grupi i Madh (6 vjeç). Për të siguruar një mësimdhënie cilësore, ekipi pedagogjik përfiton trajnime gjatë gjithë vitit, brenda shkollës, por edhe përmes partneritetit me AEFE.

Shkolla mirëpret familje nga të gjitha anët. Ajo është e hapur ndaj vendit pritës, gjuhës dhe kulturës së tij.

Në këtë strukturë të vogël familjare dhe dashamirëse fëmija luan, ndërton, mëson, vlerësohet. Një sistem novator dhe unik i ndërtuar rreth punëtorive të përhershme ku grupe klasat kanë qasje lirshëm, e vendos fëmijën në qendër të mësimit duke zgjuar njëkohësisht kërshërinë e tij. Kjo qasje pedagogjike frymëzohet nga metoda Reggio Emilia dhe trajtimi i Céline Alvarez.

Mjedisi i jashtëzakonshëm i shkollës, me kopshtin e saj të madh natyror me pemë dhe sallat e saj të ndriçuara, është pjesë përbërëse e mësimdhënies. Përzierja e moshave favorizon autonominë dhe ndihmën e ndërsjellë, duke i lejuar njëkohësisht fëmijës të bëhet i përgjegjshëm.

Shkolla e Vogël, një shkollë me përmasa njerëzore, dashamirëse dhe gazmore!

Institucioni përbëhet...

1 kopsht i madh me pemë me udhë shqisore nga të cilat 1 itinerar lëvizshmërie

1 fushë basketbolli dhe 1 kopsht muzikor

1 kopsht botanik

1 bibliotekë në tarracë

1 pishinë

1 kuzhinë e jashtme

Keni nevojë për më shumë informacion?

Jemi të gatshëm për t’ju ndihmuar të gjeni shkollën më mirë për fëmijën tuaj.