SHKOLLA E VOGËL SINGAPOR

Aventura në Shkollën e Vogël Singapor

Shkolla e Vogël është një shkollë dygjuhëshe në frëngjisht dhe në anglisht, e vendosur në Singapor, që më 2012. Ajo ka marrë akreditimin nga Ministria franceze e Arsimit më 2013, garanci e cilësisë së mësimdhënies së propozuar dhe, në këtë kuadër, ajo është partnere e AEFE (Agjencia për Arsimin Francez Jashtë Shtetit). Këtë vit, Shkolla e Vogël e Singaporit ka rreth 130 nxënës.

Në Shkollën e Vogël, programi francez i Arsimit Kombëtar jepet në frëngjisht dhe anglisht nga dy mësues titullarë që i kanë ato gjuhën e tyre për fëmijët nga Grupi më i Vogël (2.5 vjeç) te Klasa Përgatitore (7 vjeç). Për të siguruar një mësimdhënie cilësore, ekipi pedagogjik përfiton trajnime gjatë gjithë vitit, brenda shkollës, por edhe përmes partneritetit me AEFE. Shkolla mirëpret familje nga të gjitha anët. Ajo është e hapur ndaj vendit pritës, gjuhës dhe kulturës së tij.

Në këtë strukturë të vogël familjare dhe dashamirëse fëmija luan, ndërton, mëson, vlerësohet. Një sistem pedagogjik novator dhe unik e vendos fëmijën në qendër të mësimit, favorizon autonominë, kuriozitetin, motivimin,duke integruar përdorimin e teknologjive të reja.

Në përfundim të Grupit të Madh (cikli 1), çdo nxënës që dëshiron, duke filluar nga ky vit, mund të hyjë në CP dhe të përfitojë kështu nga vazhdimësia pedagogjike që është afatgjatë, pasi projekti i Shkollës së Vogël është të zhvillojë ofertën e saj të arsimit fillor.

Shkolla e Vogël strehohet brenda shkollës Blue House International, në një kuadër të gjelbëruar, në Bukit Timah Që më 2015, Shkolla e Vogël ka një motër të vogël në Singapor: Çerdhja e Vogël, në lagjen Serangoon pret fëmijët fare të vegjël që nga momenti kur nisin të ecin deri në 4 vjeç.

Shkolla e Vogël, një shkollë me përmasa njerëzore, dashamirëse dhe gazmore!

Institucioni përbëhet...

1 kopsht botanik

1 sallë lëvizshmërie

1 pishinë

Fusha futbolli

1 mur ngjitjeje

Pista biçikletash

Keni nevojë për më shumë informacion?

Jemi të gatshëm për t’ju ndihmuar të gjeni shkollën më mirë për fëmijën tuaj.