EFI Bukuresht

AVENTURA EFI NË BUKURESHT

Shkolla franceze ndërkombëtare e Bukureshtit është një institucion shkollor francez që shkon nga kopshti në gjimnaz dhe bën pjesë në rrjetin shkollor Odyssey.

EFI Bukuresht është një shkollë trigjuhëshe (frëngjisht, anglisht, rumanisht) që propozon një mësimdhënie në përputhje me programet e Arsimit Kombëtar francez.

Modeli arsimor i EFI Bukuresht bashkon ekselencën akademike franceze dhe dinamizmin e shkollave anglo-saksone. Kjo e aleancë e “më të mirës së dy botëve“ mbështetet nga një ekip mësuesish francezë dhe ndërkombëtarë i zgjedhur me rigorozitet për të shoqëruar secilin prej nxënësve tanë në rrugën e suksesit.

EFI Bukuresht pret nxënës nga Grupi i Vogël i Kopshtit (3 vjeç) në CE2 (7-8 vjeç). Çdo vit, do të hapen klasat më të larta dhe nxënësit tanë do të mund ta vijojnë shkollimin e tyre deri në gjimnaz.

Pas klasave të kopshtit dhe fillore, EFI do të hapë:

  • 9-vjeçaren në shtator 2023
  • Gjimnazin në shtator 2026

Nxënësit tanë do të përgatisin kështu maturën franceze (opsioni ndërkombëtar) dhe certifikimet e gjuhëve që do t’u hapin dyert e universiteteve më të mira në botë.

Institucioni përbëhet...

1 ndërtesë historike prej 1500 m2

Klasa moderne dhe me hapësirë të bollshme të pajisura me pajisje digjitale

1 sallë sportive

1 oborr i madh lojërash i sigurt

1 sallë ngrënieje

1 mediatekë

Çdo edukim i suksesshëm ka nevojë për një bazë themelore dijesh, por edhe për besim, sepse fëmijët mësojnë mirë vetëm kur ndihen të sigurt, të mbështetur dhe të kuptuar. Kështu, në partneritet me familjet, roli ynë do të jetë të shoqërojmë nxënësit në zhvillimin e tyre intelektual dhe personal, t’i udhëheqim, t’i inkurajojmë dhe t’i shtyjmë të tejkalojnë vetveten.
David Hérault Drejtor i institucionit

Keni nevojë për më shumë informacion?

Jemi të gatshëm për t’ju ndihmuar të gjeni shkollën më mirë për fëmijën tuaj.